Pepe speelt weer hoofdrol in opstootje: scheidsrechter deelt in blessuretijd vier rode kaarten uit

12 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 12 februari 2022- Het regende rode kaarten in de blessuretijd van de wedstrijd FC Porto tegen Sporting Lissabon. Verdediger Pepe speelde zoals wel vaker een hoofdrol in een opstootje en claimde in het gezicht te zijn geraakt door een tegenstander. Daarop sloeg de vlam in de pan.
Sporting Lissabon stond met 0-2 voor in de Portugese topper en had goede papieren om de achterstand van zes punten op Porto te halveren, maar de thuisploeg kwam weer langszij. Uiteindelijk werd de slotfase van de wedstrijd ontsierd door een flinke matpartij, veroorzaakt door een weggeschoten bal van João Palhinha die daarbij het gezicht van Pepe raakte, zo stelde de verdediger.
Minutenlang duurde het opstootje, waarna de scheidsrechter – die inmiddels had afgefloten – vier rode kaarten uitdeelde. Pepe en Agustin Marchesin kregen rood aan de kant van Porto, Tabata en Palhina werden namens Sporting bestraft. Ook de Sporting-directeur ontving rood.
Het duel eindigde dus in 2-2, mede doordat Sporting in de 49ste minuut verder moest met een mannetje minder na de tweede gele kaart van Sebastian Coates. Daardoor blijft Porto met 60 punten aan de leiding staan in de Portugese competitie. Sporting volgt op zes punten.
– ad/nl –