Peter R. de Vries (64) overleden aan verwondingen na moordaanslag in Amsterdam

15 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 15 jul 2021 – Peter R. de Vries is donderdag op 64-jarige leeftijd overleden aan de verwondingen die hij opliep bij een schietpartij in het centrum van Amsterdam. De misdaadverslaggever werd vorige week dinsdag rond 19.30 uur neergeschoten op de Lange Leidsedwarsstraat in de stad.

“We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar”, laten zijn nabestaanden weten in een gezamenlijke verklaring. “Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.”

De Vries werd onder vuur genomen nadat hij te gast was geweest in het televisieprogramma RTL Boulevard, dat in de buurt van de Lange Leidsedwarsstraat wordt opgenomen. De studio van het entertainmentprogramma werd de zaterdag daarna ontruimd vanwege “serieuze dreigingen uit de hoek van de georganiseerde misdaad”. Sindsdien wordt het opgenomen op het Mediapark in Hilversum.

Er zitten twee verdachten vast voor mogelijke betrokkenheid bij het incident: de Rotterdammer Delano G. (21) en Kamil E. (35) uit het Gelderse Maurik. G. zou zijn aangestuurd door de ‘moordbende’ die in verband wordt gebracht met Ridouan T., vertelden anonieme familieleden in De Telegraaf. De Rotterdammer zou al meerdere keren in aanraking zijn geweest met de politie.

De Vries werkte ruim veertig jaar als misdaadverslaggever. Hij begon zijn carrière bij De Telegraaf en voor deze krant volgde hij de ontvoering van Freddy Heineken. Hij schreef over deze zaak het boek De ontvoering van Alfred Heineken, dat in 1987 werd uitgebracht en later werd verfilmd. De Vries raakte bevriend met ontvoerder Cor van Hout, wat voor veel ophef zorgde.

Na zijn carrière bij De Telegraaf ging de journalist zelfstandig aan de slag. Hij werd bij het grote publiek vooral bekend door zijn programma Peter R. de Vries, misdaadverslaggever, dat van 1995 tot 2012 te zien was.

-nu.nl-