Peuter is slachtoffer schietpartij Amsterdam, twee verdachten voortvluchtig

11 May 2021

Comments: 0

Dinsdag 11 mei 2021- Bij het schietincident van gisteravond in Amsterdam-Zuidoost is een 2-jarig kind gewond geraakt. Het slachtoffer moest vannacht ter observatie in het ziekenhuis verblijven.

Het kind raakte gisteravond rond 20.15 uur gewond bij metrostation Kraaiennest. Er zouden meerdere schoten zijn gelost.

De politie is op zoek naar twee verdachten die na de schietpartij zijn gevlucht. Volgens de politie gaat het om twee mannen van ongeveer 25 jaar. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding van het schietincident is geweest.

Verdwaalde kogel

“We hebben het vermoeden dat het kind geraakt is door een verdwaalde kogel. Maar het onderzoek loopt nog, dus we kunnen dat nog niet officieel bevestigen”, zegt een woordvoerder van de politie. Over de toestand van het kind wil de politie niet meer kwijt.

Als protest tegen geweld organiseert buurtplatform Hart voor de K-buurt, in Amsterdam-Zuidoost, aanstaande zaterdag om 14:00 een demonstratieve tocht. “We worden als buurt nog regelmatig geconfronteerd met incidenten”, zegt een woordvoerder.

‘Liefde in plaats van geweld’

“Het incident van gisteren is echt te erg. Het is vreselijk dat wij als buurt zo ons best doen en dat er ondertussen kinderen worden neergeknald. Er is een jongerencentrum in aanbouw en er worden veel kinderactiviteiten georganiseerd. Toch zie je dat sommige jongeren afdwalen in geweld en de geweldscultuur.” Volgens de buurt moet er meer geld worden gestoken in het bestrijden daarvan.

Het idee was eerst om een stille tocht te organiseren, maar dat werd door buurtbewoners afgewezen. “We moeten juist lawaai maken. Daarom wordt iedereen uitgenodigd potten en pannen mee te nemen om op te slaan en trommelen tijdens de loop. En een rood hart te dragen of mee te nemen. Samen staan voor liefde in plaats van voor geweld. Natuurlijk vragen we ook om anderhalve meter afstand te houden.”

-RTL-