Phoenix Development Company en Havenbeheer zijn al 3 jaar bezig

November 23, 2022

In: Nieuws
Comments: 0

“Met N.V. Havenbeheer zijn we al 3 jaar bezig om te geraken tot dit punt. We hebben gekeken naar Suriname, vooral met de opkomende olie- en gasindustrie, door deze industrie weten we dat alle andere industrieën een boost zullen krijgen zowel de mijnbouw, agrarische en productiesector.” Dit zegt Vidjai Doerga, lid Phoenix Development Company gisteren tijdens het startsein van het Diepwaterhavenproject in Nickerie. Dit project kan betiteld worden als één van de grootste die in Suriname zal plaatsvinden. Phoenix zal 5.4 miljard investeren. Menigeen vroeg zich af als dit project daadwerkelijk tot stand zal worden gebracht.

Phoenix werd opgericht als een conglomeraat door ondernemers uit Texas, Suriname, Nederland, Curaçao, New York, Miami en Londen. Phoenix brengt zeer impactvolle professionele netwerken samen en is verscheidene partnerschappen aangegaan, die wereldwijd successen hebben geboekt. De missie van Phoenix is het ontwikkelen en realiseren van de visie van de Surinaamse partners, om een betere toekomst te garanderen voor hun landgenoten.

Suriname is een ideale geografische locatie voor productie en logistiek om markten via de Atlantische-Oceaan te voorzien. De diepwaterhaven en de speciale economische zone maken Suriname uitermate geschikt voor handel, logistiek, productie en landbouw en kan dienen als een markttoegangsknooppunt voor de regio. Het stelt fabrikanten in staat om alle noodzakelijke natuurlijke hulpbronnen als grondstoffen te gebruiken, welke hun verdere expansie in Suriname en de regio bevorderen.