Pieters soleert op VAM-berg naar eerste nationale titel in loopbaan

20 June 2021

In: Sport
Comments: 0

Zondag 20 juni 2021 – Amy Pieters is zaterdag voor het eerst in haar loopbaan Nederlands kampioen op de weg geworden. De Noord-Hollandse van SD Worx kwam solo over de meet op de VAM-berg in het Drentse Wijster.

De dertigjarige Pieters sprong op 13 kilometer van de meet weg uit een vijfkoppige kopgroep en hield daarna stand. Het peloton, met onder anderen Anna van der Breggen (de winnaar van vorig jaar), viervoudig Nederlands kampioen Marianne Vos en Annemiek van Vleuten, verkeek zich op de kopgroep en speelde geen rol van betekenis in de slotfase.

Pieters werd in haar loopbaan nog niet eerder Nederlands kampioen. De geboren Haarlemse, die vooral furore maakte op de baan, werd in 2019 wel Europees kampioen op de weg en schreef in 2014 Omloop Het Nieuwsblad op haar naam. Ze won dit jaar alleen de Belgische Nokere Koerse.

De rensters reden zeventien rondes van 7,3 kilometer in en rond Wijster, waarbij de VAM-berg twee keer per omloop werd beklommen. Langs de kant was er ook publiek welkom. In totaal mochten er tweeduizend mensen langs het parcours staan, al moesten zij wel een kaartje kopen. Zondag komen de mannen in actie.

-nu.nl-