Plak emoji’s op berichten en stuur grote bestanden: dit is nieuw in WhatsApp

9 May 2022

Comments: 0

Maandag 09 mei 2022- WhatsApp brengt de komende weken een grote update uit. Dit zijn alle vernieuwingen op een rij. Het kan zijn dat je de WhatsApp-update nog niet hebt.

Plak een emoji op een bericht

Als iemand anders een bericht stuurt, kun je daar voortaan een reactie op plakken. Is het iets wat je leuk vindt, dan kun je bijvoorbeeld een duimpje of een hartje aan het bericht hangen, net als op Instagram en in de zakelijke chatapp Slack. Dit zorgt ervoor dat je kunt reageren zonder een nieuw bericht te sturen. De functie werkt door je vinger op een bericht te houden en in een pop-upmenu te kiezen voor een emoji.

Vervolgens wordt die op het bericht geplakt. Per reactie kun je één emoji selecteren. Reacties die op verdwijnende berichten worden geplakt, verdwijnen met het bericht mee. In de toekomst wil WhatsApp alle emoji’s beschikbaar maken.

Grotere bestanden en grotere groepen

Voortaan kunnen ook grotere bestanden worden verzonden. Het versturen van bestanden kan via het plusicoontje naast het tekstvak. De chatdienst raadt aan om wifi te gebruiken voor het up- en downloaden van grotere bestanden.