Polen weigert tegen Rusland te spelen in play-offs voor WK voetbal

26 February 2022

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 26 februari 2022 – Polen speelt volgende maand niet tegen Rusland in een WK-kwalificatiewedstrijd in Qatar vanwege de oorlog in Oekraïne. De play-off staat gepland voor 2 maart. “Dit is niet het moment voor woorden, maar voor actie”, schreef de voorzitter van de Poolse voetbalbond, Cezary Kulesza, zaterdag

op Twitter. “Vanwege Ruslands escalatie en agressie richting Oekraïne is het Poolse team niet van plan om de play-off tegen Rusland te spelen. Dit is de enige juiste beslissing.”

Kulesza zei in zijn verklaring dat hij in gesprek was met de Zweedse en Tsjechische voetbalbonden om een gezamenlijke verklaring af te geven met de FIFA. De Zweedse winnaar moet het namelijk in de zogenoemde B-route opnemen tegen Rusland of Polen in de strijd om een WK-ticket.

Het duel tussen Polen en Rusland wordt in Rusland gespeeld. Eerder deze week laat Polen, Zweden en de Tsjechische Republiek het niet te zien zitten om (eventueel) in Rusland spelen, maar Kulesza benadrukt nu dat hij niet langer tegen de Russen in actie wil komen. FIFA heeft nog niet op de kwestie gereageerd.

Ook de Poolse sterspeler Polen Robert Lewandowski, laat zaterdagochtend ook op Twitter op van zich horen. “Ik kan me niet voorstellen dat ik een wedstrijd tegen Rusland speel terwijl de invasie van het leger in Oekraïne nog steeds gaande is. de Russische voetballers en fans zijn hier niet verantwoordelijk voor, maar we kunnen niet doen alsof er niets mis aan de hand is.”

-nu.nl-