Poli’s Wayambo en Apoera ontvangen medische verbruiksartikelen

25 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 25 februari 2022- Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) ontvangt binnenkort meer dan 11.000 SRD’s. In de Raad van Ministers, onder leiding van vicepresident Ronnie Brunswijk, is op 17 februari goedgekeurd dat dit bedrag aan BGVS moet worden betaald, laat het Directoraat Volkscommunicatie van de vicepresident vrijdag 25 februari weten.
Deze maand verstrekte het bedrijf medische verbruiksartikelen aan poli’s van Wayambo en Apoera in Nickerie vanwege schaarste aan medicamenten. De VP heeft onlangs lege medische kasten aangetroffen tijdens het bezoek aan dit gebied. De regering heeft besloten om onmiddellijk te handelen.

Geneesmiddelen voorziening is staatszorg, en die zorg is toevertrouwd aan het BGVS. De leidraad om over te gaan tot goedkeuring van het voorstel van het ministerie van Volksgezondheid vond zijn basis in de kernwaarde dat de geneesmiddelenvoorziening gegarandeerd blijft.
Het is belangrijk dat BGVS-facturen zo spoedig mogelijk worden betaald, zodat de farmaceutische toevoer nog steeds gegarandeerd is, zegt minister Amar Ramadhin-minister van Volksgezondheid.