Politie doet inval bij Anderlecht wegens onderzoek naar witwaspraktijken

24 April 2019

Comments: 0

Woensdag 24 april 2019 – De Belgische politie heeft vandaag een inval gedaan op het trainingscentrum en in het stadion van Anderlecht. De actie is gebaseerd op een onderzoek naar mogelijke witwaspraktijken en andere criminele activiteiten bij transfers.
Volgens Belgische media deed de politie vanochtend ook een inval bij de Belgische voetbalbond in Laken. De operatie staat los van ‘Operatie Propere Handen’, het in oktober begonnen grootschalige onderzoek naar corruptie in het Belgische voetbal.
Dat onderzoek leidde eind vorig jaar tot de arrestatie van meer dan twintig mensen, onder wie scheidsrechters, twee coaches makelaars en
(ex-)bestuursleden wegens criminele activiteiten.

Een woordvoerder van Anderlecht laat aan de VRT weten dat de club niet op de hoogte was van de politie-actie van woensdagochtend, maar dat het alle medewerking zal verlenen aan de betrokken instanties.
Het onderzoek bij Anderlecht zou zich vooral richten op mogelijke witwaspraktijken bij transfers uit het verleden. Daarbij wordt met name gekeken naar de rol van de betrokken zaakwaarnemers.
Het gaat Anderlecht op dit moment sowieso al niet voor de wind. De Belgische topclub stuurde vorige week trainer Fred Rutten de laan uit wegens de teleurstellende resultaten. De Tukker volgde begin januari nog de ontslagen Hein Vanhaezebrouck op.
-nu.nl-