Politieman in berovingszaak in vrijheid gesteld

1 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 01 maart 2022- De politieagent Roberto P. is op maandag 28 februari 2022 op verzoek van zijn advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld. Hij werd in verband gebracht met de berovingszaak op klaarlichte dag thuis bij de ondernemer M.B.  Zijn arbeiders werden op 21 februari 2022 overrompeld en beroofd door vier gewapende mannen aan de Manfowrustraat 

De familie van de politieman nam advocaat Maureen Nibte in de arm, die een verzoek op basis van artikel 54A voor haar client heeft ingediend. Nibte gaf aan dat haar client op de dag van de beroving aan het werk was. Hij had namelijk de ochtenddienst. Op basis van dit bewijs werd de verdachte in vrijheid gesteld.

Op dinsdag 22 februari reed de politie twee verdachten, gezeten in een wit gelakte auto, klem aan de Ramgoelamweg in Suriname. Bij onderzoek bleek dat de politieman Roberto en zijn vriend Adioso van B., in de wagen zaten. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau Geyersvlijt.

Na de behandeling van het invrijheidstellingsverzoek mocht de politieman op maandag 28 februari naar huis. Vernomen wordt dat de aanhouding van de tweede verdachte rechtmatig is getoetst. Zijn aanhouding is hierdoor met 30 dagen verlengd.