Pompstations Roy Boedhoe blijven open

9 July 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 09 juli 2021- Roy Boedhoe Enterprises laat weten dat hij al zijn pompstations openhoudt. Het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie is bereid een brugfunctie te vervullen om een oplossing te helpen zoeken voor de kwestie tussen de Surinaamse Servicestation Exploitanten Bond (SSEB) en de oliemaatschappijen. De SSEB heeft gisteren tijdens een alv besloten in actie te gaan en de pompstations te sluiten. Echter zijn een aantal pompstations normaal open voor het publiek.

Roy Boedhoe van Roy Boedhoe Enterprise garandeert dat landelijk al zijn servicestations normaal openblijven. Het bestuur van de SSEB heeft gisteren gesproken met een bemiddelingsteam dat bestaat uit functionarissen van het ministerie van EZ en van Financiën en Planning.

Bondsvoorzitter Guno Castelen zegt dat er drie zaken zijn waar de leden een oplossing in willen. Ze willen loskoppeling van de winstmarge van de oliemaatschappijen. Zij moeten een winstmarge kunnen vaststellen, zoals die geldt voor de winkels of er moet een aparte winstmarge worden afgesproken die niet gekoppeld is aan die van de oliemaatschappijen. Pomphouders hebben te maken met koersverliezen, omdat er nog gerekend wordt met de oude koersen van SRD 7.52 en SRD 16.30 voor de US$, terwijl de wisselkoers rond de SRD 21, legt Castelen uit.