Postzegel volgend jaar 5 cent duurder, pakketje versturen 20 tot 40 cent

12 October 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Een postzegel kost vanaf 1 januari 1,01 euro, laat PostNL woensdag weten. Nu is de prijs nog 96 cent. Ook het versturen van pakketjes wordt volgend jaar duurder. De tarieven stijgen vanwege de hoge inflatie, maar ook omdat er jaarlijks minder post wordt verstuurd.

Je betaalt volgend jaar 5 cent meer als je een brief binnen Nederland verstuurt. Iemand in het buitenland een brief sturen is volgend jaar 10 cent duurder. Het basistarief gaat van 1,55 euro naar 1,65 euro.

Het versturen van pakketten wordt in 2023 ook duurder. Een binnenlands pakket dat je bij een PostNL-punt laat frankeren, gaat 7,65 euro kosten. Dit jaar betaal je daar nog 7,25 euro voor.

PostNL zegt dat de prijsverhogingen onvermijdelijk zijn. Tegelijkertijd wil de post- en pakketvervoerder dat de dienst voor alle klanten betrouwbaar, bereikbaar en betaalbaar blijft. “Daarom werken we er steeds aan om efficiënter te worden”, aldus Bob van Ierland, directeur Mail bij PostNL.

Verder meldt het bedrijf dat het tarief voor de decemberzegel dit jaar 0,91 euro bedraagt, net als in 2021. De speciale decemberzegels zijn 5 cent goedkoper dan normale postzegels.

-nu.nl-