President Bouterse bezoekt Witagron en nabije dorpen

24 August 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 24 augustus 2019 – Het dorp Witagrong, dat ligt in het boven Coppenamegebied heeft bezoek gekregen van president Desiré Bouterse. De dorpsbewoners hebben tijdens het bezoek van 22 augustus 2019, de knelpunten en zaken die ze graag veranderd willen zien in het gebied besproken met het staatshoofd.
President Bouterse geeft aan te begrijpen wat de noden zijn. Door middel van verschillende presentaties heeft het staatshoofd getoond hoe men zelf initiatieven kan nemen om tot ontwikkeling te komen en heeft gelijk oplossingsmodellen aangedragen. Het staatshoofd drukt vooral de jongeren op het hart om niet te schromen initiatieven te nemen. Een belangrijk deel van de ontwikkeling ligt volgens de president in handen van de plaatselijke bevolking.
In Witagrong heeft districtscommissaris Ludwig Mettendaf de aanwezigen toegesproken en benadrukte dat de president ongetwijfeld bereid is om samen met de lokale bevolking de ontwikkeling ter hand te nemen. Hij beklemtoonde dat samen met het staatshoofd gewerkt zal worden aan de verdere ontwikkeling van dit gebied.
President Bouterse heeft ook Alfons en Jozefdorp in het eerdergenoemd gebied aangedaan. Het staatshoofd heeft gesprekken gevoerd met de dorpsbesturen en bewoners. Op alle 3 locaties heeft de regeringsleider een warm onthaal op traditionele wijze gehad.

-Bron: NII-