President Bouterse ontvangt minister Lavrov voor kort onderhoud

28 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 28 juli 2019 – President Desiré Delano Bouterse heeft een korte ontmoeting gehad met de minister van Buitenlandse Zaken van Rusland, Sergey Lavrov. Tijdens deze tête-à-tête is gesproken over de relatie tussen beide landen. Volgens het staatshoofd kan dit bezoek gezien worden als een historisch moment, aangezien Rusland gerekend kan worden tot een van de grootste mogendheden van de wereld. De president vindt het tijd dat wij Surinamers meer liefde voor ons land hebben. Het mag niet aan de buitenlander liggen dat zij de potentie van Suriname inziet, maar dat wij het zelf inzien. De president gaf verder aan dat Suriname op diverse gebieden voordelen heeft aan dit bezoek, waaronder op het gebied van volksgezondheid en onderwijs.

Tijdens het gesprek van minister Lavrov met vice president Michael Ashwin Adhin is onder meer van gedachten gewisseld over de connectivity. Vice president Adhin stelt dat ook gesproken is over de agrarische sector. Volgens de bewindsman is nagegaan welke rol van betekenis ons land kan hebben in de relatie met de Russische Federatie. Ook op het gebied van de mijnbouwsector is er van gedachten gewisseld. Rusland is politiek strategisch een belangrijke partner benadrukte de vice president, die van mening is dat Suriname daarvan maximaal gebruik moet maken.

De minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie, Sergey Lavrov, was voor een kort officieel bezoek in Suriname. De bewindsman is op vrijdagavond 26 juli 2019 geland in Suriname. Minister Lavrov was in Brazilie voor een meeting van de BRICS. In de BRICS zitten Brazilie, Rusland, India, China en Zuid Africa. De minister vertrekt op zaterdag 27 juli terug naar Rusland.

-NII-