President Bouterse; “Potentieel Suriname niet te onderschatten”

6 July 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 06 juli 2019 – President Desiré Bouterse heeft aangegeven dat Suriname ervoor openstaat om de samenwerking met de Verenigde Staten van Amerika te versterken. “Op basis van de vele voordelen die Suriname biedt voor de regio en de wereld, hebben de betrekkingen tussen Suriname en de VS dan ook veel potentieel om op veel gebieden een sterker strategisch partnerschap tot stand te brengen. In onze wereld waar de zoektocht naar meer middelen, zoals hernieuwbare energie, water en gezonde ecosystemen hoog op de agenda staat, mag het enorme potentieel van Suriname niet worden onderschat!”, aldus president Bouterse.

“De betrokkenheid van de particuliere sector van de VS in de winningssector is de afgelopen decennia al een productieve geweest. Suriname heeft vele multinationals verwelkomd in de goudwinning en offshore olie-exploratieactiviteiten. Op dit moment is de VS de grootste belegger in de extractieve sector in Suriname.”

“Het is mijn verwachting dat de recente ontwikkelingen in het Guyana-bekken met betrekking tot de immense bevestigde en geprojecteerde reserves van koolwaterstoffen een belangrijke spelwissel zullen vormen in de geostrategische betrekkingen tussen landen in Noord- en Zuid-Amerika”, aldus de president.

De president heeft de bovengenoemde zaken aangehaald tijdens zijn toespraak bij de viering van de 243ste verjaardag van de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten van Amerika. Deze activiteit heeft plaatsgevonden op de residentie van de Amerikaanse ambassadeur Karen Lynn-Williams, aan de Anton Dragtenweg.

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-