President Bouterse schept duidelijkheid over lening Oppenheimer

14 October 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 14 oktober 2019 – “Ik kan u zeggen ‘de zaak zit goed in mekaar. Wanneer gerenommeerde banken zich internationaal achter het project stellen dan geloof ik niet dat we kunnen zeggen dat wij onverantwoord bezig zijn. We gaan ermee door, anders gaan heel wat projecten blijven zitten”.

Zo sprak president Desiré Delano Bouterse op donderdag 10 oktober in een exclusief interview met het Nationaal Informatie Instituut (NII). Het staatshoofd ging met deze reactie in op een vraag betreffende de lening bij OppenheimerFunds. Het staatshoofd benadrukt dat anders heel wat projecten gaan blijven liggen alsook al de goede wetten die zijn aangenomen. “But at the end of the day, zal er geld op tafel moeten komen”, aldus president Bouterse.

Nadat eerder deze maand door de voorzitter van de Nationale Partij Suriname (NPS), Gregory Rusland, gewag was gemaakt van deze stap van de regering, maar volgens hem daarvoor de Afobakka stuwdam als onderpand zou worden gezet, werd dit door minister Gillmore Hoefdraad van Financiën ontkend. President Bouterse zegt tegenover het NII dat de bewindsman de zaak reeds goed heeft

uitgelegd. Het staatshoofd zegt wel oor te hebben voor kritiek, maar niet wanneer die kritiek er alleen maar is wanneer men eigenlijk niet weet waarover men praat. ‘Dan fiets ik door’, aldus de president.

-NII-