President Santokhi:  Binnen 4 weken besluit over brug Corantijnrivier

19 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

DONDERDAG 19 AUGUSTUS 2021– Een technisch team van Surinaamse- en Guyanese deskundigen is aan het beraadslagen waar en hoe de brug over de Corantijnrivier precies gebouwd moet worden. Binnen 4 weken volgt een finaal besluit. Dit liet president Chandrikapersad Santokhi vandaag weten  tijdens een persconferentie in Guyana. Deze werd gehouden in de Arthur Chung Conference Centre, waar hij samen met zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali de pers toesprak.

Volgens het staatshoofd was de focus van dit vierdaagse bezoek aan Guyana het bouwen van een brug over de Corantijnrivier. “De weg is nu vrijgemaakt om deze twee naties te verheffen. We zullen op een duurzame manier zorgen voor het welzijn van de volgende generatie. Deze meeting van 4 dagen heeft een speciale nadruk gelegd op het nemen van beslissingen”, zei president Santokhi. Met de bouw van de brug over de Corantijnrivier is Suriname vast van plan een grote industriële ontwikkeling te brengen in het westen van het land. Het staatshoofd gaf aan dat een ‘High Level Study Group’, bestaande uit Surinaamse deskundigen, simultaan aan het project van de brug, werkt aan de voorbereidingen voor het groot industrieelproject in het westen. De president zegt dat er tegelijkertijd wordt gekeken naar de beschikbaarheid van bauxiet om het weer te gaan ontwikkelen, zodat gestart kan worden met een modern aluinaarde fabriek met import vanuit Guyana en de export van gas naar Brazilië. “Tegen die achtergrond en het intensief verkeer dat tussen de twee landen kan ontstaan, moet je technisch goed overwegen over de hoogte en de plaats van de brug, zodat er geen fouten gemaakt kan worden. De evaluatiecommissie is gevraagd om dit alles goed te evalueren”, liet het staatshoofd weten.

President Santokhi heeft ook gesproken over de onderhandelingen op het gebied van olie en gas. Hij gaf aan dat er op korte termijn een ontwerpvoorstel gepresenteerd zal worden met daarin een duidelijke strategie hoe olie en gas tussen beide naties, geëxploiteerd zal worden. Dit, gericht op de industriële ontwikkeling.

STVS NIEUWSDIENST –