President Santokhi installeert stuurgroep traditionele medische systemen

21 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Foto: Kabinet van de president

Maandag 21 februari 2022- President Chandrikapersad Santokhi heeft op vrijdag 18 februari 2022 de stuurgroep traditionele medische systemen geïnstalleerd op het Kabinet van de President. Het staatshoofd heeft benadrukt dat de Surinaamse multiculturele traditionele geneeskunde enorm rijk is.

Het staatshoofd heeft aangegeven dat de traditionele geneeskunde getransformeerd kan worden naar een volwaardige industrie, een medische systemen industrie met de Surinaamse traditie als fundament. Ook de traditionele geneeskundigen, wetenschappers, en alle andere directe schakels in de productieketen, van onze traditionele medische systeemindustrie hebben een cruciale rol te vervullen bij het ontwikkelen van de industrie.

De eerste taak van de stuurgroep is om de wettelijke erkenning van de Surinaamse traditionele geneeskunde voor te bereiden. De werkgroep staat onder leiding van voorzitter Steve Silos. Verder nemen zitting de leden; Amrika Anroedh, Andjenie Autar, Joan Ilahi en Max Huisden. Vicevoorzitter van de Nationale Assemblee, Dew Sharman zal de stuurgroep als adviseur ondersteunen.

Dit is een heel belangrijk moment voor Suriname, want er is veel potentie. Economisch gezien kan de traditionele geneeskunde een heel belangrijke pijler worden voor de financieel-economische situatie van het land en het is een groene manier van ontwikkeling, aldus professor Max Huisden. De voorzitter van de werkgroep geeft aan dat er samengewerkt zal worden met alle organisaties die direct of indirect betrokken zijn bij de traditionele geneeskunde in Suriname.