President Santokhi installeert taskforce houtsector

6 September 2022

In: Nieuws
Comments: 0

We moeten ons bos beschermen en behouden voor het garanderen van onze carbon negatieve status. Dit omdat we daaraan moeten gaan verdienen. Aan de andere kant hebben we de houtproductie en bewerking die gestimuleerd moeten worden ten verhoging van de inkomsten”, zegt president Chandrikapersad Santokhi.

Het staatshoofd heeft op 6 september 2022 een presidentiële taskforce ingesteld voor het formulieren van beleid en adviezen. De werkgroep is samengesteld om binnen drie maanden beleid te ontwikkelen voor de sector. Het bosbehouden is voor de regering van cruciaal belang daar zij carbon credits wil genereren om hiermee te verdienen.

Het vernieuwde beleid is bedoeld voor een duurzaam bosbeheer en het tegen gaan van illegale houtkap. De president ziet met de stopzetting van de export van rondhout meer een stimulans voor meer locale productie, werkgelegenheid en inkomstenverhoging voor ondernemers.
De taskforce wordt voorgezeten door Pretab Bissumbhar en zal de regering moeten voorzien van adviezen omtrent uitgifte of verlenging van concessies.