President Santokhi maakt officieel kennis met bestuur Ala Kondre Dron Ensemble

21 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 21 februari 2022- De Stichting Ala Kondre Dron Ensemble, die reeds 50 jaar bezig is in de cultuurindustrie, heeft op zaterdag 19 februari 2022 officieel kennisgemaakt met president Chandrikapersad Santokhi.

Het bestuur dat werd vertegenwoordigd door ondervoorzitter Anoewaritja Robbins en een achttal leden, wil er toe overgaan om een mini-Ala Kondre Ensemble in elk district op te richten. Dit om zoveel mogelijk de Surinaamse ala kondre ‘gudu’ te koesteren en deze te verspreiden. Er is onder andere ondersteuning gevraagd aan het staatshoofd voor het patenteren van de naam ‘Ala Kondre Dron’.

President Santokhi kijkt heel positief naar de initiatieven van de stichting en heeft terstond aan zijn adviseurs de opdracht gegeven om in dialoog te gaan met het bestuur.

De directeur van Cultuur, Roseline Daan, die samen met adviseur Stanley Dijksteel aanzat tijdens de meeting, zei dat Surinamers de diversiteit van ons land moeten behouden. Door een ‘wi na wan beleid’ wordt er nadruk gelegd op het belang van de stichting. “Wij moeten nadenken over hoe wij invulling kunnen geven aan dit initiatief”, zegt directeur Daan.