President Santokhi onderstreept inspanning Corps Diplomatique tijdens Nieuwjaarsreceptie

2 February 2023

In: Nieuws
Comments: 0

Het ministerie van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft een Nieuwjaarsreceptie georganiseerd ten behoeve van de hoofden van diplomatieke missies en consulaat-generaal, honorair consuls, vertegenwoordigers van internationale organisaties en vertegenwoordigers van de particuliere sector in de Republiek Suriname. De samenkomst heeft plaatsgevonden op 1 februari 2023 in het Surinaams Rumhuis aan de Cornelis Jongbawstraat. President Chandrikapersad Santokhi heeft de aanwezigen toegesproken. In zijn toespraak heeft het staatshoofd zijn oprechte waardering geuit voor de steun welke Suriname heeft ontvangen van regeringen en organisaties van de respectieve functionarissen op verschillende gebieden en bij verschillende gelegenheden.

Hij heeft opgemerkt dat er met de Volksrepubliek China wordt onderhandeld om ook tot een akkoord te komen. President Santokhi heeft in zijn toespraak ook teruggeblikt op het jaar 2022. De regeringsleider heeft opgemerkt dat het niet alleen voor Suriname een uitdagend jaar is, maar dat dit ook heel voor de rest van de wereld het geval is. Bovendien heeft het economisch herstel na de COVID-19-pandemie niet voldoende impact gehad om de tegenslagen voor de gezondheidsstelsels, de werkloosheid en de verliezen in de particuliere sector te compenseren, aldus de president.
In het kader van de herdenking van de afschaffing van de slavernij en de jubileumvieringen van de Hindoestaanse en Chinese immigratie en de viering van de Javaanse immigratie later dit jaar heeft het staatshoofd de aanwezige diplomaten uitgenodigd om te participeren in deze vieringen en om met voorstellen te komen.