President Santokhi vertrokken naar Guyana

15 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Foto: kabinet president

Dinsdag 15 februari 2022- President Chandrikapersad Santokhi is op maandag 14 februari 2022, aan het hoofd van een delegatie, naar Guyana vertrokken om deel te nemen aan de internationale energieconferentie en een expo. Daarnaast zal het staatshoofd enkele bilaterale gesprekken voeren met zijn Guyanese ambtgenoot Irfaan Ali, premier Mia Mottley van Barbados en president Nana Akufo-Addo van Ghana.

President Santokhi zal de bijeenkomst op de eerste dag toespreken. Het staatshoofd wordt vergezeld door de ministers Albert Ramdin en David Abiamofo. Tijdens deze jaarlijkse bijeenkomst van lokale, regionale en internationale energie- experts zullen de leiders hun visie delen over het onderwerp. Het thema is “Charting & Sustainable Energie Future.” De organisatoren werken aan het bevorderen van een gunstig klimaat voor netwerken op regionaal, nationaal en internationaal bedrijfsniveau en voor toegang tot beleidsmakers in het productieve Guyana-Suriname-bekken.

De deelname van Suriname is cruciaal, aangezien het land een strategie voor Guyana ontwikkelt met betrekking tot de ontwikkeling van hun aardoliebronnen. Beide landen zijn zich bewust van de vele kansen die ontstaan ​​door samenwerking op het gebied van energie. Momenteel zijn de discussies tussen deze twee landen gecentreerd rond gezamenlijke initiatieven die de voordelen van energiesamenwerking kunnen vergroten, niet alleen voor onze landen, maar voor de totale regio. De Surinaamse delegatie zal tot 18 februari in Guyana vertoeven.