President verricht ingebruikname vernieuwde vleeshal Kwattamarkt

October 21, 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 21 oktober 2021 – President Chandrikapersad Santokhi is eregast geweest bij de ceremoniële ingebruikname van de vernieuwde, uitgebreide en gekoelde vis- en vleeshal van Stichting S. Kisoensingh landbouwmarkt. Het project is gefinancierd door de regering van Japan. Het is onderdeel van de Grass-Roots Human Securityprojecten van Japan om ontwikkelingslanden te ondersteunen. De ingebruikname heeft plaatsgevonden op woensdag 20 oktober 2021.

Het staatshoofd heeft benadrukt dat Japan met dit project bijdraagt aan de basisbeginselen van het multilateralisme. “Ik benadruk dat Suriname en Japan nog altijd een vruchtbare samenwerking onderhouden. Ook streven wij samen ernaar om onze bestaande banden verder te intensiveren”, aldus de regeringsleider. Partnerschappen zijn volgens de president een integrerend onderdeel van het proces van duurzame en inclusieve plattelandsvernieuwing.

Minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) is bijzonder ingenomen met het initiatief van het bestuur van de markt. Dit initiatief is vanaf het begin ondersteund door het ministerie. De bewindsman is de Japanse regering erkentelijk voor het financieren van dit project. “Het is een mijlpaal in de historie van de Kwattamarkt, zoals de markt bekendstaat bij de samenleving”, zegt de minister.

-Kabinet van de President-