President wil belangen Chinese gemeenschap behartigen middels werkgroep

25 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 25 maart 2022- Tijdens een bijeenkomst tussen president Chandrikapersad Santokhi en voorzitter Ma Xingrui en leden van de Suriname Chinese Business Alliance zijn er zaken zoals het verkrijgen van verblijfsvergunningen en de veiligheid van de leden van de Chinese geneemschap in Suriname besproken.

Voorzitter Xingrui geeft aan dat het proces van het verkrijgen van een vergunning verbeterd kan worden, aangezien de taalbarrière een drempel vormt voor de Chinezen en zal de veiligheid van Chinese winkeliers verzekerd moeten worden. Deze problemen zullen in samenwerking met een werkgroep van het Korps Politie Suriname worden aangepakt. Voor minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie kunnen problemen het best opgelost worden door te praten.

Verder is het zo dat de beschikkingen niet worden opgehaald. Er moet eerst een machtiging tot kortverblijf zijn voordat er een verblijfsvergunning uitgegeven kan worden. Wat ook speelt, is dat heel wat bescheiden voor het aanvragen van een verblijfsvergunning onvolledig worden ingediend.