Project ondernemerschap van stg. Jongeren Welzijn, verloopt goed

October 23, 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 23 oktober 2021- Het project ‘Ondernemerschap’ van stichting Jongeren Welzijn verloopt tot nu toe vlot. Dit geeft secretaris Vernon Kersout aan. Het theoretisch gedeelte is bijna afgerond, op het onderdeel financiële administratie na. Intussen zijn de trainees gestart met praktijk. Zij hebben ook al materiaal ontvangen om hun onderneming te starten.

 De organisatie is continu bezig met het evalueren van het project, dat zich nog in een pilotfase bevindt. Volgens Kershout wordt er nu al nagedacht over het uitzetten van dit project in de andere districten. De trainees leren nu netwerken en een klantenkring opbouwen, en deze te behouden.

Elke ondernemer heeft een buddy die zorgt voor de begeleiding tot dat de ondernemer zelfstandig genoeg is om verder te werken aan de groei van zijn of haar onderneming. Het is de bedoeling dat ook andere jongeren geïnspireerd raken om te gaan ondernemen. Het is niet verstandig om te blijven wachten en zoeken naar een baan binnen de overheid. De jongeren moeten zich verdiepen in hoe een eigen onderneming op te starten. Deze denkwijze zal ook zorgen voor verdere economische groei en ontwikkeling in Suriname