Project ‘Prijscontrole- en bewaking’ wordt geïncorporeerd in beleid

12 May 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 12 mei 2021- Het project ‘Prijscontrole en bewaking’ zal worden meegenomen c.q. geïncorporeerd in het beleid met betrekking tot prijscontrole en bewaking. Dit project wordt al enkele maanden in het district Saramacca uitgevoerd, en wel onder leiding van districtscommissaris Sherin Bansi-Durga en parlementariër Rajendre Debie. President Chandrikapersad Santokhi kreeg op dinsdag 11 mei 2021 een presentatie over het verloop van dit project.

Debie zegt dat het staatshoofd zich zeer ingenomen heeft getoond met dit initiatief. Het houdt in dat tot op ressortniveau in Saramacca de prijzen van basisgoederen in de verschillende winkels wekelijks worden gecontroleerd en gepubliceerd op de Facebookpage van het Burger Informatie Centrum (BIC-Saramacca).

Het systeem is ontwikkeld op grond van kritiek uit de samenleving over prijzen van producten in de winkels én de koersontwikkeling. Burgers van Saramacca zijn middels de publicatie op de hoogte van de prijzen en hoeven zij niet meerdere winkels aan te doen voor schappelijke prijzen. “Dit brengt een gezonde concurrentiestrijd met zich mee”, zegt DC Bansi-Durga. Volgens haar verlenen de winkeliers alle medewerking en houden de consumenten ook een oogje in het zeil.

Volgens parlementariër Debie zal het ministerie van Economische Zaken, ondernemerschap en Technologische Innovatie het project meenemen in de verdere uitvoer van zijn beleid met betrekking tot prijscontrole en bewaking.

-Website-