Quarantaine- en isolatieplicht opgeheven

25 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 25 maart 2022- In het kader van versoepeling van de COVID-19 maatregelen zullen de quarantaine- en isolatieplicht worden opgeheven. Dit heeft direkteur Rakesh Gajadhar Sukul van het ministerie van Volksgezondheid, vandaag bekendgemaakt tijdens de COVID-19 persconferentie. Maar, de MoHanA regels blijven van kracht, benadrukte de directeur. Echter, kinderen van de lagere school hoeven geen mond-en neuskap meer op te doen tijdens de les.

Ook het beleid met betrekking tot het afnemen van PCR/ antigeen-testen is aangepast. Mensen die geen- of milde klachten vertonen, zullen niet meer getest worden. En degenen die in quarantaine waren, hoeven daarna ook niet meer geswabd te worden.

Tijdens de vijfde COVID-19 golf heeft de Omicron variant van het coronavirus een relatief mild verloop gehad. Het virus is echter niet verdwenen en vormt nog steeds een gevaar voor de volksgezondheid.
Feesten zijn vooralsnog verboden en het samenscholingsverbod blijft van kracht. De gezondheidsdirecteur roept personen, die zich nog niet hebben laten vaccineren op, om dat zo spoedig mogelijk te doen.

Ook Nederland heeft de inreis-regels aangepast. Passagiers uit Suriname hoeven bij aankomst geen negatieve PCR-test meer te overleggen.