Raad voor de Verpleging in Suriname (RaVeSu) geïnstalleerd

3 February 2019

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 03 februari 2019 – De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft de Raad voor Verpleging in Suriname (RaVeSu) geïnstalleerd. De raad heeft behalve het bevorderen van de gezondheidszorgsystemen ook de taak om alle gezondheidsinstellingen te betrekken bij het beleid dat wordt uitgevoerd. De installatie vond plaats op 31 januari 2019.

De RaVeSu is een belangrijke raad voor de gezondheidszorgsystemen in Suriname die ervoor moet zorgen dat veel meer gedaan wordt binnen verplegende- en verzorgende beroepen in Suriname. De raad is er om beleid te ontwikkelen en richting te geven aan het groter plaatje binnen de gezondheidszorg, zegt Carolina de Baas, voorzitter van de RaVeSu.
Minister Elias gaf de raad te kennen dat hij altijd open staat om hulp te verlenen aan de raad, waar nodig. Enkele taken van de raad zijn: het gevraagd en ongevraagd adviseren van de directeur van Volksgezondheid betreffende verpleegkundige zaken, het aandragen van bouwstenen voor de ontwikkeling van het strategisch beleidsplan voor nursing en het bijdragen aan de ontwikkeling van procedures, modellen en standaarden voor de beroepsgroep in Suriname.
De personen die zitting hebben in de Raad voor de verpleging in Suriname zijn: Carolina de Baas, hoofd inspectie Verplegende en Verzorgende beroepen als voorzitter, Celest Yzer- Etnel (RKZ), Faucia Niamut (AZP), Ruth Mangroe (Diakonessenhuis), Jenny Pelswijk (MMC), Angele Wallerlei- Kumbangsila (COVAB), Guno Welzijn (Vereniging van verpleegkundigen in Suriname), Herman Jintie (MZ), Hanna Nijman (RGD), Sandra Esseboom (Platvorm Thuiszorg) en Eudia van Hetten- Daniëls ( IVV).

-Bron: Nationaal Informatie Instituut-