Ramadhin opent eigen haven in Nickerie

11 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 11 februari 2022- De ondernemer, Bhagwatpersad Ramadhin, heeft zijn eigen particuliere haven geopend op het complex te Longmay in Nickerie, dinsdag 8 februari. 

Bij de opening van deze particuliere haven waren aanwezig: president Chandrikapersad Santokhi, de ministers Amar Ramadhin van Volksgezondheid en Prahlad Sewdien van Landbouw, Visserij en Veeteelt. Ook de ambassadeur van India in Suriname, Shankar Bakachandran, de directeur van de Hakrinbank, Rafiek Sheoradjpanday en de ex-vice president Robert Ameerali behoorden tot de genodigden

De president zei dat het rijstdistrict geschiedenis heeft geschreven met de aanleg van de “eerste particuliere haven”. Het staatshoofd gaf verder aan dat de nieuwe haven in het masterplan past dat de regering voor Nickerie heeft.

Er zal voor het rijstdistrict een strategische ontwikkeling moeten komen. De LVV-minister merkte op dat er voor het district nieuwe mogelijkheden zijn. De bewindsman ziet Nickerie nu als een centraal overslagpunt om producten vanuit het Caraïbisch gebied naar ons land te halen. Hij voegde eraan toe dat hij het doel richt op Barbados en Trinidad & Tabago. Ondernemer Ramadhin benadrukte dat de haven voordelen heeft voor de rijstsector. Ook gaf hij te kennen zijn eigen schip te kopen om vanuit Suriname te kunnen exporteren naar het Caraïbisch gebied. Districtscommissaris, Senrita Gobardhan, zei tot slot dat de nieuwe haven heel “bijzonder” is.