Ranieri neemt afscheid na dit sezoen als coach van AS Roma

10 May 2019

Comments: 0

Vrijdag 10 mei 2019 – Claudio Ranieri vertrekt na dit seizoen als trainer van AS Roma. De ervaren coach (67) heeft geen intentie om zijn aflopende contract te verlengen. Ranieri is sinds maart aan de slag bij de club van Oranje-internationals Justin Kluivert en Rick Karsdorp. Hij volgde de ontslagen Eusebio Di Francesco op.
De coach, die met Leicester City in 2016 kampioen in de Premier League werd, bekende vandaag op de persconferentie bezig te zijn aan zijn laatste maanden in de Italiaanse hoofdstad.
“Mijn taak eindigt met de laatste drie wedstrijd”, zei hij voorafgaand aan het competitieduel met Juventus van zondag. “Dat was wat mij betreft altijd al het geval.”

Roma nog in race voor CL-ticket
Volgens Ranieri kwam hij Roma puur uit clubliefde helpen. “Ik ben hier voor het slot van het seizoen gekomen, omdat ik een Roma-fan ben en ik mijn enthousiasme in wilde zetten voor de club.”
Onder Ranieri won Roma vier van de negen competitieduels, terwijl de ploeg er drie gelijk speelde en twee verloor. Dat resulteert vooralsnog in de zesde plek in de Serie A. In de resterende duels moet Roma drie punten zien goed te maken op nummer vier Atalanta, terwijl ook AC Milan op doelsaldo nog boven de Romeinen staat. Nummer drie Internazionale is ook nog te achterhalen.
-nu.nl-