RBTO houdt jeugdige drugsmokkelaar te post Stolkerstijver aan

24 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 24 maart 2022- De 17-jarige jeugdige J.B. van Franse afkomst is door leden van het Regio Bijstand Team Oost (RBTO) bij de controlepost te Stolkertsijver op donderdag 17 maart 2022 ter zake overtreding Wet “Verdovende Middelen” aangehouden. Hierna is J.B. overgedragen aan de rechercheurs van Narcotica Brigade.

De auto waarin J.B. zat, werd bij de controlepost gesommeerd aan de kant te gaan. De wetsdienaren constateerden tijdens de controle dat de 17-jarige jongeman zich zenuwachtig gedroeg en daarbij iets in het voertuig had gegooid. Bij controle in het voertuig werden 4 bolletjes cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. De tiener werd door een uitgevoerde test verdacht bolletjes te hebben geslikt. J.B. ontkende drugs te hebben geslikt en gaf aan niets van te weten. Op grond hiervan werd hij overgebracht naar de afdeling Narcotica Brigade, waar hij werd onderworpen aan een urinetest. Aan de hand van het positieve resultaat werd hij na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

Na twee dagen heeft de jeugdige verdachte in totaal 71 cocaïne bolletjes op de natuurlijke weg uit het lichaam gescheiden. Het gewicht van de 75 bolletjes inclusief de vier die in het voertuig waren aangetroffen, is in totaal 740 gram.

Vanwege de jeugdige leeftijd van J.B. is hij hangende het onderzoek ingesloten in het jeugdcellenhuis “Opa Doeli” ondergebracht.