Real Madrid heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen

14 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Donderdag 14 maart 2019 – Real Madrid heeft de eerste versterking voor volgend seizoen binnen. De ‘Koninklijke’ neemt verdediger Éder Militão over van FC Porto.

De 21-jarige Braziliaan tekende donderdag een contract tot medio 2025 bij Real. De Madrilenen doen geen mededelingen over de transfersom, maar volgens Spaanse media ontvangt Porto een bedrag van 50 miljoen euro.

In dat geval is Militão voor Porto de lucratiefste transfer in de clubhistorie. De 28-voudig kampioen van Portugal kreeg in het verleden net iets minder voor James Rodríguez, die in de zomer van 2013 voor 45 miljoen euro naar AS Monaco vertrok.

Militão is pas bezig aan zijn eerste seizoen bij Porto, die hem in de zomer van 2018 overnam van São Paulo. De verdediger speelde zich direct in de basis en heeft al 34 officiële duels achter zijn naam staan voor de Portugese topclub, die vorige week ten koste van AS Roma de kwartfinales van de Champions League bereikte.

Door zijn sterke vorm bij Porto dwong Militão eind vorig jaar ook een plek af in de selectie van Brazilië. Hij maakte op 12 september tegen El Salvador (5-0-zege) zijn debuut voor de ‘Goddelijke Kanaries’ en staat sindsdien nog steeds op één interland.

-Bron: nu.nl-