Red Bull rijdt in Australië al met eerste updates op ‘beste wagen ooit’

12 March 2019

In: Sport
Comments: 0

Dinsdag 12 maart 2019 – Red Bull heeft de geplande updates die eigenlijk in China zouden komen, al in Australië op de auto zitten. Dat vertelt technisch adviseur Helmut Marko aan ServusTV, het kanaal van Red Bull.
Volgens Marko heeft Adrian Newey, de ontwerper van de auto van Max Verstappen en Pierre Gasly, ontzettend hard gewerkt sinds de testdagen om de updates eerder af te hebben. ,,Onderdelen die op de planning stonden voor de 3e race kunnen we nu eerder brengen”, vertelt Marko. Het optimisme viert op dit moment hoogtij bij het team van Verstappen. Marko gelooft zelfs dat deze auto de beste wagen is die het team ooit heeft gebouwd. ,,Het is de beste en de duurste ooit in onze historie als je kijkt naar het rendement en de perfectie van de onderdelen. Dat komt puur omdat elke medewerker dacht ‘we zijn goed op weg.’ We hebben een nieuwe kans om races te winnen op eigen kracht.”

Minstens 5 overwinningen
Marko gaat ervan uit dat Red Bull dit jaar minstens 5 overwinningen weet te behalen. ,,We hebben meer pk’s dan vorig jaar. Het is logisch dat we meer willen dan vorig jaar. Toen hadden we 4 overwinningen. 5 Grands Prix zijn realistisch. Ik hoop zelfs dat het er meer zijn.”

-sportnieuws.nl-