Red Bull – topman Marko verwacht dat Verstappen in 2020 meedoet om titel

9 October 2019

In: Sport
Comments: 0

Woensdag 09 oktober 2019 – Red Bull Racing-topadviseur Helmut Marko verwacht dat Max Verstappen volgend jaar kan meedoen om de wereldtitel in de Formule 1. De Oostenrijker heeft alle vertrouwen in de ontwikkelingen binnen het team.

“Wat betreft het chassis denk ik dat we volgend jaar veel beter voorbereid zijn dan dit jaar”, zegt de 76-jarige Marko woensdag in een interview met Motorsport.com.

“En op basis van de vooruitgang die Honda aan het boeken is, geloven we dat we volgend jaar qua motorvermogen consistent op hetzelfde niveau kunnen zitten als onze rivalen Mercedes en Ferrari.”

De uitspraken van Marko volgen op uitlatingen van Jos Verstappen, die maandagavond in het Ziggo Sport-programma Peptalk zijn zorgen uitte over de situatie bij Red Bull. “Er moet echt wat veranderen om volgend jaar voor de titel mee te doen”, zei de vader van Max Verstappen onder meer.

Met Honda als nieuwe motorleverancier begonnen Red Bull en Verstappen met hoge verwachtingen aan het seizoen, maar ook dit jaar kan het team niet op tegen concurrenten Mercedes en Ferrari. In de WK-stand is Verstappen de nummer vier.

-nu.nl-