Red Bull verdedigt bedreigde Verstappen na tumultueus verlopen GP Brazilië

17 November 2022

Comments: 0

Red Bull Racing heeft het donderdag in een verklaring opgenomen voor Max Verstappen. Volgens het Oostenrijkse team heeft de Nederlander sinds de tumultueus verlopen Grand Prix van Brazilië te maken met doodsbedreigingen en haatberichten. De 25-jarige Verstappen negeerde zondag in São Paulo een teamorder om teamgenoot Sergio Pérez voorbij te laten. Het kwam de Red Bull-coureur, die al anderhalve maand zeker is van zijn tweede wereldtitel, op veel kritiek te staan.

Een halve week later komt Red Bull met een uitgebreide verklaring over het voorval tijdens de een-na-laatste race van het seizoen. ‘’We hadden de situatie die zich in de laatste ronde voordeed niet voorzien en we hadden voorafgaand aan de race geen strategie voor een dergelijk scenario afgesproken’’, schrijft Red Bull.  Verstappen, die voor Pérez als zesde over de finish kwam, liet via de boordradio weten dat hij zijn redenen had om zijn teamgenoot niet voorbij te laten.

‘Wat er daarna allemaal is gebeurd, is volkomen onaanvaardbaar’

Verstappen en zijn familie hebben sindsdien te maken met bedreigingen en haatberichten. ‘’We moeten het beter doen en beter zijn. Dit een sport, we zijn hier om te racen’’. ‘’Doodsbedreigingen, haatmail en venijn richting aanverwante familieleden zijn triest’’