Regering en VES werken naar opbouwende samenwerking

23 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

President Chandrikapersad Santokhi heeft uit handen van de voorzitter van de Vereniging van Economisten in Suriname (VES), Steven Debipersa, een boekwerk met adviezen van de organisatie ontvangen. Beide partijen staan weleens tegenover elkaar in hun mening, echter zijn zij op dinsdag 22 november 2022 op het Kabinet van de President bij elkaar gekomen om de relatie te her-evalueren.

Zij noemde daarbij het begrotingsbeleid en de koersstabilisatie als cruciale voorbeelden. De VES wil graag op een constructieve manier haar bijdrage leveren aan het herstel van de economie, maar verwacht daartegenover wel wat transparantie. De economistenvereniging wil ook meehelpen denken aan het oplossen van economische vraagstukken. De regering en de Vereniging van Economisten in Suriname (VES) zijn voorstanders van een opbouwende samenwerking en gaan als zodanig ook daarvoor. Hij verwacht wel dat de betrokkenheid gestoeld wordt op de juiste informatie.

President Santokhi gaf aan willing te zijn om te luisteren naar de VES. Het traject met het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is ook kritisch besproken. “Ik vertrouw de deskundigheid van de VES en reken op een goede samenwerking”, aldus het staatshoofd. Op het kabinet is er van gedachten gewisseld over de impact van de oorlog in Oekraïne op de Surinaamse economie. Echter, vraagt de VES wel om als vocalpoint te fungeren om economische vraagstukken duurzaam te kunnen oplossen.