Regering garandeert zorgcontinuïteit

November 23, 2022

In: Nieuws
Comments: 0

De zorgcontinuïteit is namelijk één van de wezenlijke onderdelen van het Nationaal Herstelplan Gezondheidszorg. Om zich omstandig te laten informeren heeft de regering frequent overlegmomenten met hoofdactoren uit de sector. Tegen deze achtergrond is een delegatie van het Herstelplan, in de personen van programmadirecteur Marc Sprengers, volksgezondheidsminister Amar Ramadhin, adviseur Rakieb Khudabux en andere deskundigen van het Herstelplan, op dinsdag 22 november 2022 ontvangen door president Chandrikapersad Santokhi.

Het voornaamste agendapunt was volgens minister Ramadhin een update van het Herstelplan, waarvan de zorgcontinuïteit een zeer bijzonder onderdeel is. Het is de regering menens de continuïteit van de medische dienstverlening te garanderen. Voor wat betreft het herstel van de zorg en de garantstelling van een aantal elementen binnen de zorg is afgesproken dat er op korte termijn projectdossiers zullen worden ingediend, voornamelijk ter garantstelling van de super specialistische zorg en de continuïteit daarvan.

Partijen hebben ook de inzet, van de SRD 100 miljoen die in augustus beschikbaar is gesteld, voor de gezondheidszorg besproken. Het gaat hier voornamelijk om de wijze waarop het ministerie van Volksgezondheid aan de hand van het Herstelplan de acute problemen in de zorg zal oplossen. Tijdens het onderhoud met het staatshoofd is een aantal vraagstukken de zorg rakende besproken, met name de basiszorgwetgeving en de voortgang van de basiszorg.