Regering Guyana onderhandelt nu niet met Chinees joint venture-bedrijf voor nieuwe Harbour Bridge

9 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 09 februari 2022- De onderhandelingen over de bouw van de nieuwe Demerara Harbour Bridge zijn verschoven naar de tweede bieder op de lijst van pre-gekwalificeerde bedrijven. Dit nadat de besprekingen tussen de overheid en China State Construction Engineering Corporation Ltd. Waren vast gelopen vanwege de hoge kosten van het bedrijf om deze moderne brug te bouwen. 

Het nieuw bedrijf is een joint venture (JV) tussen China Railway Construction Corporation (International) Ltd., China Railway Construction (Caribbean a) Co. Ltd en China Railway Construction Bridge Engineering Bureau Group Co. Ltd (China & Trinidad en Tobago).

De Guyanese minister van Openbare Werken, Juan Edghill, zei dinsdag dat het oorspronkelijke bedrijf had voorgesteld om de brug te bouwen voor een prijs van 256,6 miljoen US-dollar, maar bij nader onderzoek van de totale kosten, bleek dat de interesse tussen variabelen te hoog was.

“Je moet naar de term sheet kijken, het algemene en dat wat nogal problematisch was”, vertelde de minister van Openbare Werken aan de News Room.