Regering komt gezondheidsinstellingen tegemoet met ambulances

18 May 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 18 mei 2022- President Chandrikapersad Santokhi heeft op woensdag 18 mei 2022 de officiële overdacht gedaan van 12 ambulances aan verschillende gezondheidsinstellingen. Hiervan zijn 9 ambulances aangeschaft door de overheid en 3 zijn gedoneerd door het UNOPS-project van Japan. De president werd vergezeld door de minister van Volksgezondheid, Amar Ramadhin en zijn delegatie. Verder waren verschillende vertegenwoordigers van de diverse gezondheidsinstellingen aanwezig. De overhandiging vond plaats op het complex van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg .
De president gaf aan dat de gezondheidszorg heel hoog op de agenda staat en dat hij uitkijkt naar toekomstige investeringen binnen de zorgsector.
Het Academisch Ziekenhuis Paramaribo heeft 4 ambulances ontvangen, de Regionale Gezondheidsdienst ontving er 3, het Diakonessen Ziekenhuis, het Regionaal Ziekenhuis Wanica, het Mungra Medisch Centrum , het ‘s Lands Hospitaal en de Medische Zending ontvingen elk 1 ambulance. Door het UNOPS-project zijn er 3 Land Cruisers gedoneerd en op verzoek van het ministerie van Volksgezondheid heeft de overheid 9 ambulances gekocht. De meeste gezondheidsinstellingen hadden een gebrek aan ambulances. Het streven is om met de RGD en de Medische Zending een nationaal netwerk op te zetten, van waaruit de ambulances kunnen uit rukken. Zij was zeer ingenomen met de overhandiging en feliciteerde de samenleving en de zorginstanties met de nieuwe aanwinst. Gezien de Covid-19-situatie was er een grote druk ontstaan op de ambulancediensten van Suriname.