Regering maakt zich op voor de bouw van 500 woningen

30 August 2021

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 30 augustus 2021- Regering Santokhi-Brunswijk en de private sector zullen samen 500 woningen bouwen. De regering zorgt voor de gronden en de private sector zorgt voor de bouw van de woningen.

Burgers die op zoek zijn naar een woning, krijgen dit gefinancierd via een lening uit een nog aan te wijzen fonds. “De personen krijgen hun gronden wel. Ze moeten uiteraard nog de formaliteiten gaan doen. Maar tweede waarnaar ze kijken: oten m’o bouw mi oso? En dan moeten we zorg dragen dat er goedkoop kapitaal komt”, aldus president Santokhi.

Hij laat verder optekenen, dat het niet om een nieuw werkmodel gaat. Door de vorige regering zijn er soortgelijke initiatieven opgestart, maar die werden geplaagd door tal van tegenslagen, waaronder ook vermeende corruptieve handelingen. “Het zijn vervelende dingen die ik in feite hier niet zou moeten zeggen, maar mooie projecten daar in Paramaribo-Noord, waar mensen leningen genomen hebben en aflossen via een bouwfonds bij SPSB.

Indien er voldoende aanwijzingen zijn van bewust in de hand gewerkte malversaties, zal er niet geschroomd worden om strafrechtelijke maatregelen af te dwingen bij de rechter. “U weet wat ons beleid is als regering: ze gaan richting procureur-generaal. We gaan die samenleving wel moeten beschermen dat ze geen slachtoffer wordt van al deze praktijken”, aldus de president.

-STVS Website-