Regering zal faciliterend optreden bij export van agrarische producten

18 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 18 februari 2022- “De regering Santokhi-Brunswijk zal voor het bedrijfsleven faciliterend optreden bij de export van diverse producten. Het gaat in deze met name om agrarische-producten”. Dit zei President Chandrikapersad Santokhi gisteren tijdens de persconferentie over zijn werkbezoek aan Guyana. Premier Mia Amor Mottley van Barbados heeft onlangs aangegeven dat Suriname een wezenlijke bijdrage kan leveren aan het bevorderen van de toerisme sector in de regio. Volgens Santokhi is het van belang om voldoende ruimte te creëren voor lokale ondernemers, onder wie agrariërs, om via “de Brokopondo-overeenkomst” daarop in te spelen.

Guyana, Barbados en Suriname kunnen door middel van een samenwerking, gemeenschappelijke doelen realiseren. Volgens het staatshoofd moeten regeringsleiders in staat zijn vooruit te kijken, indien zij ontwikkelingskansen willen benutten, in het voordeel van hun burgers.

Premier Mottley zei ook dat Barbados behoefte heeft aan schoon drinkwater. Suriname kan volgens haar een belangrijke rol vervullen in het verhogen van de watercapaciteit c.q. de voorraad aan schoon drinkwater op het eiland. Suriname is van 1 juli tot en met 31 december 2022, voorzitter van de Caribische Gemeenschap, CARICOM. Vooruitlopend hierop geeft president Santokhi aan zich goed te zullen voorbereiden op het bekleden van deze functie. Suriname kan volgens het staatshoofd een goede job doen wanneer het land de leiding heeft over dit regionaal orgaan.