Regeringsdelegatie brengt bezoek aan onderwater gelopen gebied Creola

23 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag  23 maart 2022- Een regeringsdelegatie heeft op dinsdag 22 maart 2022 een bezoek gebracht aan het onderwater gelopen gebied Creola in het district Saramacca. De delegatie bestond uit de minister van Defensie Krishna Mathoera, de minister van Volksgezondheid Amar Ramadin, de directeur van LVV Soedeshchand Jairam en een afgevaardigde van NCCR.

De districtscommissaris van Saramacca Sherin Bansi-Durga was ter plaatse aanwezig om de delegatie te ontvangen en te begeleiden te Creola, Wanicakanaalweg, de Rosevalweg, de Warnerweg en omgeving.

De delegatie heeft de situatie gezien en de buurtbewoners gesproken. Hun is veel sterkte toegewenst en dat er zijdens de regering zeker aandacht is voor het ontstane probleem.

De ministers hebben aangegeven dit spoedig te zullen bespreken binnen de regering voor een structurele oplossing op kort termijn. Ook zal het ministerie van Openbare Werken gevraagd worden om in te komen met deskundig advies om het steeds terugkerend probleem met betrekking tot wateroverlast te verhelpen.

Verder zijn er 150 pakketten door de regering overhandigd aan het Commissariaat van Saramacca ter distributie voor de getroffen gezinnen in de gebieden welke ook al inmiddels heeft plaatsgevonden.