Regionale leiders planten bomen ter herdenking oprichting Caricom

5 July 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 5 juli 2022- Vandaag dinsdag 5 juli 2022 hebben de Caricom-staatshoofden en -regeringsleiders een aantal bomen geplant in de botanical garden in de Cultuurtuin. Het gaat om 15 bomen waarmee het huidige aantal aanwezige regeringsleiders wordt weerspiegeld.

President Chandrikapersad Santokhi die tevens Caricom voorzitter is, gaf tijdens zijn toespraak aan dat de 15 bomen duurzaamheid symboliseren in termen van het continue proces binnen de regionale gemeenschap en de zorg voor de aarde en onze gezondheid.
De vijftien verschillende soorten bomen die wij planten zullen we zien groeien.

“Hun toppen zullen elkaar in de toekomst misschien raken en er zal ondergronds door hun wortels een netwerk van communicatie ontstaan”, aldus Santokhi. Volgens hem zal er niet alleen communicatie tussen de bomen plaatsvinden, maar ook overdracht van stoffen.

De bomen zullen eveneens de groei van de Caribische gemeenschap en de toename van haar ecosysteem weerspiegelen.
Bestuurslid en plaatsvervangend voorzitter Ivan Fernald van de Stichting Nationale Parken (Stinapa) stond in aanwezigheid van de Caricom-leiders stil bij de natuurlijke, cultuurhistorische en archeologische waarde van de omgeving.

De stichting zal erop toezien dat de planten goed verzorgd worden en beschermd blijven. Het bestuurslid spreekt van een bijzondere gebeurtenis eveneens in het licht van 50 jaar Caricom in 2023. Bij de gebruikelijke aandacht voor de bomen zal steeds de aanwezigheid van de Caricom-leiders in gedachten genomen worden.

Stinapa heeft grote ambities met de Cultuurtuin. “Wij hebben de passie om dit nog mooier te maken. Het moet een groene parel zijn in het hart van Paramaribo”, aldus het bestuurslid.
Hij deed een beroep op de samenleving om geen vuil in de Cultuurtuin te duipen.