Renske Adipi: ”toen ik op het veld ging was ik een beetje zenuwachtig”

12 September 2023

Comments: 0

Renske ‘Kante’ Adipi en Stefano Denswil mochten vrijdagavond in en tegen Grenada hun officiële debuut voor de nationale voetbalselectie maken. Adipi had weliswaar al wel speelminuten gekregen tijdens deelname van Natio aan het ABCS-vierlandentoernooi tussen Aruba, Bonaire, Curaçao en Suriname. Het nationaal team bestond bij dat regionaal evenement alleen uit voetballers van de lokale competitie

De kleine, maar hardwerkende middenvelder Renske ‘Kante’ Adipi, zit nu voor de eerste keer bij de eindselectie met de professionele internationals. Adipi zag kans al bij zijn intree met dit team de eerste elf te halen. Een beloning voor zijn geweldige prestaties en spel bij zijn club Robinhood.

‘’Het was niet gemakkelijk. Toen ik op het veld ging was ik een beetje zenuwachtig. Het was mijn eerste grote interland met de professionals’’, erkent de bescheiden voetballer. Gedurende de beginfase van de ontmoeting was duidelijk te merken dat Adipi nog even moest wennen. Hij gaf enkele verkeerde passes, maar herstelde naarmate de wedstrijd vorderde.

Routinier

Denswil heeft in tegenstelling tot Adipi jarenlange ervaring op internationaal niveau. Hij vertegenwoordigde op jeugdniveau vanaf de U-15 tot en met U-21 Nederland, maar het debuut voor het seniorenteam van Suriname voelde anders aan. ‘’Het was een heel grote eer om het Surinaams volkslied te zingen’’. De centrale verdediger legt uit hoe vaak hij oefende voor dit moment. ‘’Het is heel speciaal dat je weet dat bijna het heel land naar je kijkt en met volle trots het volkslied kan zingen’’.

Ook de voorbereiding in aanloop naar de ontmoeting vond hij bijzonder. ‘’Daar begon het eigenlijk al mee dat je het gevoel hebt dat je samen bent en samen gaat strijden. Reeds in de kleedkamer krijg je een gevoel dat het speciaal is om er te zijn’’. Gezamenlijk wordt er gebeden en volgen de peptalks. ‘’Dat is natuurlijk heel iets anders dan je bij je club gewend bent’’.

De ervaren verdediger had graag een overwinning behaald. ‘’Helaas is dat niet gelukt, maar al met al hebben wij niet verloren. Wij kunnen dat gevoel meenemen naar de volgende wedstrijd’’. Volgens Denswil is er een heleboel kwaliteit binnen het team.