RGD-personeel in actie

24 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 24 maart 2022- De Bond van Personeel bij Regionale Gezondheidsdienst (BPRGD) heeft uit onvrede over het uitblijven van hun twk over zestien maanden het werk neergelegd. 

De directeur van de Regionale Gezondheidsdienst (RGD) Nishita Gajadin,  geeft aan, dat zij vanaf vorig jaar met de cao-onderhandelingen van 2020-2021 bezig is. Er was eind februari mondeling een percentage afgesproken. Echter moest zij terugkoppelen met de ministers van Volksgezondheid en Financiën en Planning om na te gaan als de uitbetaling mogelijk was. “Wij waren in afwachting daarvan om te kijken hoe wij invulling zouden geven aan het afgesproken percentage, maar dat is niet gelukt,” zegt Gajadin. Volgens haar heeft de regering de middelen daarvoor niet.

De twk over zestien maanden moet aan 800 personeelsleden worden uitbetaald. Zij heeft gesprekken gevoerd over het voorstel van beide ministeries om de uitbetaling in delen te doen en gezamenlijk een oplossing te zoeken, maar de bond ging hiermee niet akkoord. De BPRGD eist een gelijkwaardigheid percentage aan dat van de ambtenaren. 

De RGD- directeur legt uit dat zij bereidt zijn de twk uit te betalen, maar niet zoals de bond dat eist. Het ligt aan het ministerie van Financiën en Planning om groen licht te geven. Zodra er goedkeuring is voor de uitbetaling zullen er weer gesprekken met de bond worden gevoerd. Het gaat om SRD 10 miljoen dat aan twk moet worden uitbetaald aan het RGD- personeel. Ze garandeert dat de dienstverlening naar de samenleving toe niet beperkt zal zijn. De artsen op de verschillende poliklinieken verlenen normaal hun medewerking. 

De Bondsvoorzitter, Robby Naarendorp was niet te spreken over de situatie.