Ronaldo keert tegen Arsenal terug in basis United na overlijden zoontje

23 April 2022

In: Sport
Comments: 0

Zaterdag 23 april 2022 – Cristiano Ronaldo heeft zaterdag zijn rentree gemaakt bij Manchester United. De Portugees ontbrak afgelopen week nog in het verloren uitduel met Liverpool (4-0) vanwege het overlijden van zijn pasgeboren zoontje.
De 37-jarige Ronaldo maakte afgelopen maandag bekend dat zijn zoontje is overleden bij de bevalling. Zijn vriendin Georgina Rodríguez was in verwachting van een tweeling; hun dochtertje heeft de geboorte wel overleefd.
Logischerwijs ontbrak Ronaldo dinsdag op Anfield, waar United zonder zijn sterspeler kansloos was tegen aartsrivaal Liverpool. Supporters van Liverpool en United besloten na het verstrijken van de zevende minuut massaal te klappen om Ronaldo en zijn familie een hart onder de riem te steken.
Ronaldo liet donderdag op Instagram weten ontroerd te zijn door de steunbetuiging op Anfield. “Mijn familie zal dit nooit vergeten.” De vijfvoudig Wereldvoetballer van het Jaar keerde vrijdag al terug op het trainingsveld.
De terugkeer van Ronaldo is een opsteker voor het kwakkelende Manchester United, waarbij Erik ten Hag volgend seizoen voor de groep staat. De ploeg van interim-coach Ralf Rangnick won slechts één van de laatste vijf officiële wedstrijden.
Tegen nummer vijf Arsenal staat er veel op het spel. Bij een nederlaag in Londen vergroten ‘The Gunners’ het gat met nummer zes United naar zes punten. Alleen de bovenste vier ploegen plaatsen zich voor de Champions League.

-nu.nl-