Ronaldo over vertrek bij United: ‘Het juiste moment voor een nieuwe uitdaging’

23 November 2022

Comments: 0

Cristiano Ronaldo is niet rouwig om zijn vertrek bij Manchester United. De sterspeler en de Engelse club van manager Erik ten Hag besloten dinsdag om het doorlopende contract te ontbinden na een vernietigend interview van Ronaldo. ‘’Ik hou van Manchester United en ik hou van de fans, dat zal nooit veranderen’’, schrijft Ronaldo in een summiere verklaring. Het is nog niet duidelijk waar de toekomst van Ronaldo ligt.

Het onmiddellijke vertrek van Ronaldo bij United komt niet als een verrassing. Zo zei Ronaldo dat hij een slechte relatie had met Ten Hag, die afgelopen zomer manager in Manchester werd na 4,5 succesvolle jaren bij Ajax.

Ronaldo weigerde in te vallen tegen ‘Spurs’

Ronaldo en Ten Hag kregen het met elkaar aan de stok toen Ronaldo in oktober in de thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur vlak voor het einde weigerde in te vallen. Ten Hag liet Ronaldo vervolgens buiten de selectie voor de wedstrijd erop tegen Chelsea. Ronaldo keerde in de zomer van 2021 terug bij United nadat hij er al van 2003 tot 2009 had gespeeld. Het besluit van Ronaldo en Manchester United komt twee dagen voor de eerste wedstrijd van Portugal op het WK. Ronaldo is aanvoerder van de Portugezen, die nog nooit wereldkampioen werden.