Rosebel Gold Mines betreurt dodelijk ongeval Oekemmang te Royal Hill

23 March 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 23 maart 2022- Op dinsdag 22 maart 2022 heeft zich een ongeval voorgedaan in de Royal Hill mijn van Rosebel Gold Mines, waarbij een porknokker is overleden. Het incident vond plaats toen 200 porknokkers de mijn binnendrongen, nadat het mijnbouwbedrijf een blasting had uitgevoerd. 

Na het incident werd de operatie opgeschort en werden alle veiligheidsregels in acht genomen. De taskforce die belast is met het beheren van de veiligheid op de concessie, heeft om versterking gevraagd. Bij aankomst van het versterkingsteam, begonnen de porknokkers de hoge rotswand van de mijn te beklimmen, waarbij een losgeraakte rots op één van hen terecht kwam. 

In afwachting van het politieonderzoek wordt er, met de overheid de traditionele autoriteiten, de dorpsgemeenschappen en andere betrokkenen rondom de Rosebel-opreratie, gewerkt aan een oplossing m.b.t. de problemen van personen die de mijnen binnendringen en een ernstig veiligheidsrisico vormen. 

De directie en het personeel van Rosebel betreuren deze tragische gebeurtenis ten zeerste en hun medeleven gaat uit naar de nabestaanden.