Rotary quota doneert aan 11 instellingen

8 June 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 08 juni 2022- Verschillende zorginstellingen hebben op dinsdag 7 juni 2022 een geldbedrag als donatie gehad van de Rotary Club of Paramaribo Quota. De Rotary die sinds 7 juni 2021, de juridische opvolger is van Quota International of Suriname, zet zich vanaf 1997 in voor vrouwen, kinderen, bejaarden en kinderen met een beperking.

Jaarlijks organiseert Rotary-Quota diverse activiteiten om fondsen te werven. De Covid-19-pandemie heeft de afgelopen twee jaar echter voor uitdagingen gezorgd. Desondanks heeft de club een bedrag van SRD 125.000 beschikbaar kunnen stellen voor 11 instellingen.

De Mr. Huber Stichting ontfermt zich over kinderen met een beperking. Irma Abdoelaziz, secretaris, zegt dat de stichting afhankelijk is van donaties om zichzelf in stand te kunnen houden. Ook de kinderafdeling van het Diakonessenhuis is in aanmerking gekomen voor een geste. Op de afdeling moet er materiaal worden aangeschaft en is er apparatuur dat aan vervanging toe is. Bij de Kennedyschool kunnen doven- en slechthorende kinderen in Suriname gebruik maken van hun recht op onderwijs. De donatie zal worden aangewend om één van de projecten verder te ontplooien.