Royal Schiphol delegatie in overleg met Surinaamse regering

22 April 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 22 april 2022- Op donderdag 21 april 2022 is er een onderhoud geweest tussen vertegenwoordigers van de Royal Schiphol Groep en een delegatie van de Surinaamse Regering. Bij het onderhoud kwam ter sprake het ontwikkelen van de Surinaamse luchtvaartsector en mogelijkheden voor een internationale luchthaven in Nickerie.

Het betrof een kennismakingsbezoek van de delegatie uit Nederland, dit in navolging van de in 2021 getekende Memorandum of Understanding (MOU) tussen de Surinaamse en Nederlandse luchthaven. De regeringsdelegatie bestond onder andere uit de ministers Albert Jubithana van Transport Communicatie en Toerisme (TCT) en Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Verder zat ook Narpath Bissumbhar aan als president-commissaris van de NV Luchthavenbeheer.

Tijdens het onderhoud, dat plaatsvond op het Kabinet van de President, hebben partijen zich gebogen over het upgraden van de Surinaamse luchthavens. Verder zat ook Narpath Bissumbhar aan als president-commissaris van de NV Luchthavenbeheer. Tevens zullen de mogelijkheden worden onderzocht voor een internationale luchthaven in Nickerie. Wat dit laatste betreft, zal men zich in de beginfase richten op regionale vluchten met middelgrote vliegtuigen.

“Het is de bedoeling dat onze internationale luchthaven zich verder zal positioneren volgens de planning van de regering om toerisme te faciliteren en de hub functie te vervullen in de olie- en gasindustrie”, stelt minister Jubithana.